Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Gıda Biliminde Moleküler BiyolojiGDM3282 24200
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüMuhammed Zeki DURAK
Dersi Veren(ler)Muhammed Zeki DURAK
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıDersin amacı, Moleküler Biyoloji ve Moleküler Genetik alanında lisans düzeyindeki temel konuları öğrencilere kazandırmaktır.
Dersin İçeriğiMoleküler Biyoloji ve Moleküler Genetik alanında lisans düzeyindeki temel konular
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • lecture notes.
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenciler entegre bir multidisipliner yaklaşım kullanarak sorunları analiz eder.
  2. Çeşitli kaynaklardan bilgiye ulaşmak eleştirel değerlendirir.
  3. Orijinal bir araştırma programı planlama, yürütme ve yazma yeteneği kazanır.
  4. Sorunları çözebilmek için proteomik yöntemler tasarlar.
  5. Teknikleri ve çözümleri bir disiplinden diğerine aktarır.

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Moleküler Biyoloji Tanımıİlgili Kaynaklar
2Hücre Biyolojisinin Gelişimi, Hücre Çeşitleri, Hücreyi oluşturan makromoleküllerİlgili Kaynaklar
3Hücre zarının yapısal özellikleriİlgili Kaynaklar
4Hücre iskeleti ve sitoplazmanın yapısı, Hücre organelleriİlgili Kaynaklar
5Hücre organelleriİlgili Kaynaklar
6Hücre bölünmesi, Hücresel yaşlanma ve Hücre ölümü, Apoptosisİlgili Kaynaklar
7Ara sınavİlgili Kaynaklar
8Genetik maddenin yapısal özellikleri, DNA replikasyonuİlgili Kaynaklar
9Ara Sınav 1
10Transkripsiyon, operon sistemleriİlgili Kaynaklar
11Translasyon ve genetik kodİlgili Kaynaklar
12Post translasyonel kontrolİlgili Kaynaklar
13Rekombinasyon, transformasyon, konjugasyon, transdüksiyon, Genomda değişmelerİlgili Kaynaklar
14Plazmidler ve yapısal özellikleri, transpozonlar, virüsler,bakteriofajlar,İlgili Kaynaklar
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev
Sunum/Jüri
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar260
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati162
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması142
Derse Özgü Staj
Ödev35
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)110
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)125
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok