Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Bitkisel Gıda FermentasyonlarıGDM512337.5300
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiYüksek Lisans
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüÖmer ŞİMŞEK
Dersi Veren(ler)Ömer ŞİMŞEK
Asistan(lar)ı
Dersin Amacı
Dersin İçeriği
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Stanbury P, Whitaker A, Hall S. 2016. Principles of Fermentation Technology. 3rd Edition, Butterworth-Heinemann.
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

    Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

    PÇ-1
    PÇ-2
    PÇ-3
    PÇ-4
    PÇ-5
    PÇ-6
    PÇ-7

    Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

    HaftaKonularÖn Hazırlık
    1Bitkisel fermentasyonların günümüzdeki durumuİlgili kaynaklar
    2Bitkisel fermentasyonlarda kullanılan hammaddelerİlgili kaynaklar
    3Fermentasyon mikroorganizmalarıİlgili kaynaklar
    4Mikrobiyal metabolizmaİlgili kaynaklar
    5Malt üretimiİlgili kaynaklar
    6Bira fermentasyonuİlgili kaynaklar
    7Şarap fermentasyonuİlgili kaynaklar
    8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
    9Distile içkiler teknolojisiİlgili Kaynaklar
    10Sirke üretimiİlgili kaynaklar
    11Turşu üretimiİlgili kaynaklar
    12Zeytin fermentasyonuİlgili kaynaklar
    13Boza, şalgam, hardaliye, ekşihamurİlgili kaynaklar
    14Diğer geleneksel fermente gıdalarİlgili kaynaklar
    15Final

    Değerlendirme Sistemi

    EtkinliklerSayıKatkı Payı
    Devam/Katılım
    Laboratuar
    Uygulama
    Arazi Çalışması
    Derse Özgü Staj
    Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
    Ödev110
    Sunum/Jüri120
    Projeler
    Seminer/Workshop
    Ara Sınavlar130
    Final140
    Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
    Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
    TOPLAM100

    AKTS İşyükü Tablosu

    EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
    Ders Saati133
    Laboratuar
    Uygulama
    Arazi Çalışması
    Sınıf Dışı Ders Çalışması134
    Derse Özgü Staj
    Ödev130
    Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
    Projeler
    Sunum / Seminer130
    Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)130
    Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)140
    Toplam İşyükü :
    Toplam İşyükü / 30(s) :
    AKTS Kredisi :
    Diğer NotlarYok