Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Yağ Rafinasyonunda Yeni TekniklerGDM512637.5300
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiYüksek Lisans
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüSalih KARASU
Dersi Veren(ler)Salih KARASU
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıDersin Amacı bitkisel yağ üretim tekniklerindeki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, teknolojik üretim süreçlerinde araştırma geliştirmenin katkısının kavratilerek yağ teknolojisi alanındaki bilimsel gelişmelerin izlenme gereksiniminin benimsetilmesidir. Ayrıca yağ rafinasyonu atıklarının değerlendirilmesine yönelik teknolojilerin kavranması da dersin amaçları arasındadır.
Dersin İçeriğiYağ Üretim sistemlerindeki gelişmeler, PEF tekniği, biyoteknolojik yöntemlerle yağ eldesi, yağ eldesinde ultrasonun kullanım olanakları, enzimatik degumming teknolojisi, yağ rafinasyonunda membran teknolojisiinn kullanım olanakları, yağ rafinasyonu atıklarının giderilmesi, yağ kalite kontrol analizlerinde yeni uygulamalar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

    Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

    PÇ-1
    PÇ-2
    PÇ-3
    PÇ-4
    PÇ-5
    PÇ-6
    PÇ-7
    PÇ-8
    PÇ-9
    PÇ-10
    PÇ-11
    PÇ-12
    PÇ-13
    PÇ-14
    PÇ-15
    PÇ-16
    PÇ-17
    PÇ-18
    PÇ-19
    PÇ-20
    PÇ-21
    PÇ-22
    PÇ-23
    PÇ-24
    PÇ-25
    PÇ-26
    PÇ-27
    PÇ-28
    PÇ-29

    Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

    HaftaKonularÖn Hazırlık
    1Yağ üretim sistemlerinin genel tanıtımı
    2PEF tekniği
    3Yağ eldesinde biyoteknolojik uygulamalar
    4Yağ eldesinde biyoteknolojik uygulamalar
    5Yağ ekstraksiyonunda ultrasonun kullanım olanakları
    6Yağ rafinasyonu genel tanıtımı
    7Enzimatik degumming
    8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
    9Yağ rafinasyonunda membran teknolojisinin kullanım olanaklar
    10Yağ rafinasyonunda membran teknolojisinin kullanım olanakları
    11Bitkisel yağ atıklarının değerlendirilmesi
    12Bitkisel yağ atıklarının değerlendirilmesi
    13Sunumlar
    14Sunumlar
    15Final

    Değerlendirme Sistemi

    EtkinliklerSayıKatkı Payı
    Devam/Katılım
    Laboratuar
    Uygulama
    Arazi Çalışması
    Derse Özgü Staj
    Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
    Ödev115
    Sunum/Jüri115
    Projeler
    Seminer/Workshop
    Ara Sınavlar130
    Final140
    Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
    Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
    TOPLAM100

    AKTS İşyükü Tablosu

    EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
    Ders Saati133
    Laboratuar
    Uygulama
    Arazi Çalışması
    Sınıf Dışı Ders Çalışması
    Derse Özgü Staj
    Ödev225
    Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
    Projeler
    Sunum / Seminer225
    Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)140
    Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)140
    Toplam İşyükü :
    Toplam İşyükü / 30(s) :
    AKTS Kredisi :
    Diğer NotlarYok