Gıda Mühendisliği Lisans Programı (%30 İngilizce)

Genel Bilgiler

Program Çıktıları

  1. PÇ-1.1) Matematik ve fen bilimleri gibi konularda yeterli bilgi birikimi.
  2. PÇ-1.2) Gıda mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimi
  3. PÇ-1.3) Matematik, fen bilimleri ve gıda mühendisliği alanlarındaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, Gıda Mühendisliği problemlerinde kullanabilme becerisi
  4. PÇ-2.1) Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi
  5. PÇ-2.2) Karmaşık mühendislik problemlerinde uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi
  6. PÇ-3.1) Karmaşık bir sistemi, süreci ve ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi
  7. PÇ-3.2) Modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi
  8. PÇ-4.1) Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi.
  9. PÇ-4.2) Bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi
  10. PÇ-5.1) Gıda mühendisliği alanına özgü karmaşık problemlerin veya araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama becerisi
  11. PÇ-5.2) Gıda mühendisliği alanına özgü karmaşık problemlerin veya araştırma konularının incelenmesi için deney yapma ve veri toplama becerisi
  12. PÇ-5.3) Gıda mühendisliği alanına özgü karmaşık problemlerin veya araştırma konularının incelenmesi için sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi
  13. PÇ-6.1) Disiplin içi takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi
  14. PÇ-6.2) Çok Disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi
  15. PÇ-6.3) Bireysel çalışma becerisi
  16. PÇ-7.1) Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma ve sunum yapabilme becerisi.
  17. PÇ-7.2) En az bir yabancı dil bilgisi
  18. PÇ-7.3) Rapor yazma ve yazılı raporları anlama becerisi
  19. PÇ-7.4) Tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme becerisi
  20. PÇ-7.5) Etkin sunum yapabilme becerisi
  21. PÇ-7.6) Açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi
  22. PÇ-8.1) Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci
  23. PÇ-8.2) Bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi
  24. PÇ-9.1) Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci
  25. PÇ-9.2) Gıda mühendisliğinde kullanılan standartlar hakkında bilgi
  26. PÇ-10.1) İş hayatında proje ve risk yönetimi ile ilgili uygulamalar hakkında bilgi
  27. PÇ-10.2) Girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi
  28. PÇ-11.1) Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerine etkileri ve çağın problemleri hakkında bilgi
  29. PÇ-11.2) Mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık

Müfredat

Ders & Program Çıktıları Matrisi

Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikleri Çerçevesi (TYYÇ) ve Program Çıktısı (PÇ)İlişki Matrisi

BİLGİBECERİLERYETKİNLİKLER
KuramsalUygulamalıKavramsal/BilişselUygulamalıBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme yetkinliğiÖğrenme Yetkinliğiİletişim ve Sosyal YetkinlikAlana Özgü Yetkinlik
PÇ-1XXXXXX
PÇ-2XX
PÇ-3XX
PÇ-4XX
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10XX
PÇ-11
PÇ-12
PÇ-13
PÇ-14
PÇ-15X
PÇ-16XX
PÇ-17XX
PÇ-18
PÇ-19
PÇ-20X
PÇ-21
PÇ-22
PÇ-23XX
PÇ-24XX
PÇ-25XX
PÇ-26XX
PÇ-27XX
PÇ-28XX
PÇ-29XX