Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programı
Genel Bilgiler
Programı Sunan Akademik Birim | Turizm ve Otel İşletmeciliği | |||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Direktörü | İsmail Üstün | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Programın Türü | Ön Lisans Programı | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Kazanılan Derecenin Seviyesi | Bu program, Ön Lisans seviyesinde öğrenim veren bir programdır. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Kazanılan Derece | Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programı alanında Ön Lisans Derecesi (İktisadi ve İdari Programlar) almaya hak kazanmaktadırlar. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Eğitim Türü | Tam zamanlı | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Kayıt Kabul Koşulları | Bu programa 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Yükseköğretim Kurulu ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde öğrenci alınır. Kayıt yaptıracak öğrencilerin bir başka örgün yükseköğretim kurumunda kayıtlı olmamaları şarttır. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Önceki Öğrenmenin Tanınması | Bu programa yapılacak olan geçişler, 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre yapılır. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Kazanılan Derece Gereklilikleri Ve Kurallar | Önlisans derecesi ile Tekniker ünvanı kazanılmaktadır | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Program Tanımı | Program ulusal ve uluslararası düzeyde turizm ve otel işletmelerinde yardımcı personel olarak çalışabilecek, emrinde çalışanları denetleyebilecek, ve teorik ve pratik bilgisi yeterli eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Program Eğitim Amaçları | Amaçlar | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Mezunların Mesleki Profili | Turizm ve Otel İşletmeciliği programından mezun olan öğrenciler otellerin ve tur operatörlerinin merkez departmanlarında ve subelerinde, seyahat acentalarında, havayolu şirketlerinde ve yiyecek içecek şirketlerinde çalışma imkanına sahip olmaktadırlar. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Bir Üst Dereceye Geçiş | ÖSYM tarafından düzenlenmekte olan Dikey Geçiş sınavından öngörülen puanı alanlar fakültelerin Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği gibi bölümlerine geçiş yapabilirler. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sınavlar, Değerlendirme Ve Notlandırma |
Başarı değerlendirmesia) Bir öğrencinin bir dersten sağlayacağı başarının değerlendirilmesinde, o derse ait yarıyıl içi çalışmalarında sağladığı yüz tam not üzerinden verilen yarıyıl içi notu ile yarıyıl sonu sınavında sağladığı yüz tam not üzerinden verilen yarıyıl sonu notu dikkate alınır.b) Başarının ölçülmesinde yarıyıl içi notunun ağırlığı % 60 ve yarıyıl sonu sınavının ağırlığı % 40’dır. Başarı notu(1) Başarı notu aşağıda belirtildiği şekilde tespit edilir.Bunun tespitinde bağıl değerlendirme yöntemi kullanılır. a) Başarı notlarının anlamları aşağıdaki şekilde tanımlanır.
K: Kalır İ: İzinli M: Muaf E: Eksik 2) Bir dersten (DC) harf notunu alan öğrenci, bu dersi koşullu başarmış (koşullu başarılı) kabul edilir. Bu nedenle bir dersten (DC) harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır. 3) G (Geçer) notu, alınan dersten veya eğitim-öğretim faaliyetlerinden başarılı/yeterli olma durumu gösterir ve AGNO hesabına katılmaz. 4) K (Kalır) notu, alınan dersten veya eğitim-öğretim faaliyetlerinden başarısız/yetersiz olma durumu gösterir ve AGNO hesabına katılmaz. 5) İ (İzinli) notu, bu Yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca öğrenimine ara verme izni alan ve bu nedenle derse ait koşulları yerine getirmeme durumunu gösterir ve bir nota dönünceye kadar AGNO hesabına katılmaz. Dersin alındığı yarıyılı takip eden dersin bulunduğu yarıyıl sonuna kadar tamamlanmayan dersler için İ notu otomatik olarak FF’ye dönüşür. 6) M (Muaf) notu, öğrencinin daha önce almış olduğu ve/veya denklikleri kabul edilerek ilgili yönetim kurulu kararları ile muaf olunan dersler için verilen nottur ve AGNO hesabına katılmaz. Mazeret, Bütünleme ve Mezuniyet sınavları(1) Mazeret sınavı, yarıyıl içi sınavı için yapılır. Yarıyıl içinde iki sınav yapılması durumunda öğrenci sadece bunlardan biri için mazeret sınavına girebilir. Öğrencinin bir dersten mazeret sınavına alınıp alınmayacağı ve mazeret sınavlarının nasıl yapılacağı, Senato tarafından belirlenen esaslara göre yürütülür. Yarıyıl sonu sınavı için mazeret sınav hakkı verilmez.(2) Bütünleme sınavına ilişkin esaslar şunlardır:
a) Bütünleme sınavına girebilmek için; ilgili derslere sınavın yapılacağı eğitim-öğretim yılında kayıt yaptırmış olmak ve bu derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmak zorunludur. Bütünleme sınavlarına giremeyen öğrencilere bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Mezuniyet Koşulları | Bu programın ders, uygulama, staj gibi tüm gereklerini “Yıldız Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” hükümlerine göre başarıyla tamamlamak ve Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının (GANO) en az 2,00 olması ve en az 120 AKTS kredisini tamamlaması gerekmektedir. |
Program Çıktıları
- Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında bilgi sahibi olmak
- Bir turizm işletmesinin belli bir alanında uzmanlaşmak ve diğer bölümler hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olmak
- Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalarla ilgili bilgi sahibi olmak
- Turizm ve otel işletmeciliğindeki hizmetleri pazarlama bilgisine ve becerisine sahip olmak
- Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurmak
- Turizm işletmelerinde problemleri tespit etmek ve çözüm üretebilmek
- Tarihi ve kültürel değerlere saygılı olmak, sosyal sorumluluk ve mesleki etik bilincine sahip olmak
- Turizm sektöründeki güncel tartışmalar hakkında bilgi sahibi olmak
- Mesleğin gerektirdiği temel düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma bilgi ve becerilerine sahip olmak
- Yaşamboyu öğrenme ve kendini sürekli yenileme bilincine sahip olmak
Müfredat
1.Yıl - Güz Yarıyılı | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
BAN1211 | Genel İşletme | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
BAN1231 | İstatistik | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
ATA1031 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 1 | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 | |
BAN1221 | İktisada Giriş | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
EML1011 | Temel Hukuk | 2 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
TDB1031 | Türkçe 1 | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 | |
MDB1071 | Yabancı Dil I | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
TRZ1031 | Genel Muhasebe | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ1041 | Genel Turizm | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
BIL1061 | Bilgisayar ve Ofis Programları I | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
SS 1 | Sosyal Seçmeli I | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
30 Toplam: | |||||||
1.Yıl - Bahar Yarıyılı | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
ATA1032 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 | |
TDB1032 | Türkçe II | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 | |
MDB1072 | Yabancı Dil II | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
BIL1062 | Bilgisayar ve Ofis Programları II | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ1032 | Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ1042 | Turizm Ekonomisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ1022 | Pazarlama İlkeleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
TRZ1132 | Önbüro Hizmetleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 2 | |
SS 2 | Sosyal Seçmeli II | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
MS 1 | Mesleki Seçmeli I | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
MS 2 | Mesleki Seçmeli II | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
TRZ1001 | Mesleki Staj - I | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
30 Toplam: | |||||||
2.Yıl - Güz Yarıyılı | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
TRZ2031 | Mesleki Yabancı Dil- I | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
TRZ2151 | Turizm Mevzuatı | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ2141 | Turizm ve Çevre | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ2131 | Özel İlgi Turizmi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ2011 | İnsan Kaynakları Yönetimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ2171 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
TRZ2021 | Kat Hizmetleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 | |
MS 3 | Mesleki Seçmeli III | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 | |
MS 4 | Mesleki Seçmeli IV | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 | |
MS 5 | Mesleki Seçmeli V | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
30 Toplam: | |||||||
2.Yıl - Bahar Yarıyılı | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
TRZ2032 | Mesleki Yabancı Dil- II | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
TRZ2112 | Turizm İşletmelerinde Etik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
TRZ2122 | Yiyecek İçecek İşletmeciliği | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 | |
TRZ2072 | Önbüro Oda İşlemleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 4 | |
TRZ2062 | Mutfak Hizmetleri Yönetimi | 1 | 2 | 0 | 2 | 4 | |
TRZ1052 | Rehberlik Hizmetleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
MS 6 | Mesleki Seçmeli VI | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
MS 7 | Mesleki Seçmeli VII | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
MS 8 | Mesleki Seçmeli VIII | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ2001 | Mesleki Staj - II | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
30 Toplam: | |||||||
120 Program Toplam AKTS: | |||||||
Sosyal Seçimlik | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
BIL1102 | Bilgi ve İletişim Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
SER1601 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
ISS1061 | İLETİŞİM | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
SER1602 | Çevre Koruma | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
ELT1062 | Toplam Kalite Yönetimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
HAR1162 | İlk yardım | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
IKL9010 | Meslek Etiği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
MKN1051 | Teknolojinin Bilimsel İlkeleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
SER1604 | İşletme Yönetimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
BAN1211 | Genel İşletme | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
SER1603 | Fotografi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
MHS1701 | Girişimcilik | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
BSM1762 | Güzel Sanatlar | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
Mesleki Seçimlik II | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
TRZ1162 | Hijyen ve Sanitasyon | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
MHS1202 | İşletme Beceri ve Grup Çalışmaları | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
Mesleki Seçimlik III | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
TRZ2111 | Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 | |
TRZ2181 | Ülkeler ve Kültürleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 | |
Mesleki Seçimlik IV | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
TRZ2231 | Turizm Pazarlaması | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 | |
TRZ2211 | Tur Tasarımı ve Planlaması | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 | |
Mesleki Seçimlik V | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
ISS2181 | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM METODLARI | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ2121 | Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
Mesleki Seçimlik VI | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
TRZ2201 | Yönlendirilmiş Çalışma | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
TRZ2202 | Müşteri İlişkileri Yönetimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | |
Mesleki Seçimlik VII | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
TRZ2012 | Menu Planlama | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ2192 | Rekreasyon | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
Mesleki Seçimlik VIII | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
TRZ2212 | Turizmde E-Ticaret | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
TRZ2082 | Turizm Coğrafyası | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 | |
Mesleki Seçimlik I | |||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
TRZ1142 | Turizm İşletmeciliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
TRZ1152 | Satış Teknikleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 |
Ders & Program Çıktıları Matrisi
Program Çıktıları | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Ders Adı | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
TRZ1041 | Genel Turizm | 1 | - | 1 | - | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 |
TRZ1031 | Genel Muhasebe | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
BIL1061 | Bilgisayar ve Ofis Programları I | - | - | - | - | 1 | - | - | - | 1 | 1 |
TDB1031 | Türkçe 1 | - | - | - | 1 | 1 | - | 1 | - | 1 | 1 |
MDB1071 | Yabancı Dil I | - | 1 | - | - | - | 1 | - | 1 | - | - |
ATA1031 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 1 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 1 |
BAN1211 | Genel İşletme | - | - | 1 | - | 1 | - | - | 1 | - | 1 |
BAN1231 | İstatistik | - | - | 1 | - | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 |
BAN1221 | İktisada Giriş | - | - | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 | - | 1 |
EML1011 | Temel Hukuk | - | - | 1 | - | - | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ1042 | Turizm Ekonomisi | 1 | 1 | 1 | - | - | - | 1 | 1 | - | 1 |
TRZ1022 | Pazarlama İlkeleri | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
TRZ1132 | Önbüro Hizmetleri | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ1032 | Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
BIL1062 | Bilgisayar ve Ofis Programları II | - | - | - | - | 1 | - | - | - | 1 | 1 |
TDB1032 | Türkçe II | - | - | - | - | 1 | - | 1 | - | - | 1 |
TRZ1001 | Mesleki Staj - I | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
MDB1072 | Yabancı Dil II | - | 1 | 1 | - | 1 | - | - | 1 | - | 1 |
ATA1032 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 1 |
TRZ2011 | İnsan Kaynakları Yönetimi | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | - | - | - | 1 |
TRZ2171 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | - | 1 | 1 | - | - | 1 | - | - | 1 | 1 |
TRZ2131 | Özel İlgi Turizmi | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | - | 1 |
TRZ2031 | Mesleki Yabancı Dil- I | 1 | - | 1 | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
TRZ2151 | Turizm Mevzuatı | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 |
TRZ2141 | Turizm ve Çevre | 1 | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 |
TRZ2021 | Kat Hizmetleri | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ2072 | Önbüro Oda İşlemleri | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ2112 | Turizm İşletmelerinde Etik | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 |
TRZ2032 | Mesleki Yabancı Dil- II | 1 | - | 1 | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
TRZ2122 | Yiyecek İçecek İşletmeciliği | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ2062 | Mutfak Hizmetleri Yönetimi | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ2001 | Mesleki Staj - II | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ1052 | Rehberlik Hizmetleri | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
MHS1701 | Girişimcilik | 1 | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 |
BSM1762 | Güzel Sanatlar | - | - | - | - | 1 | - | 1 | - | - | 1 |
SER1603 | Fotografi | - | - | - | - | 1 | - | 1 | - | 1 | 1 |
BIL1102 | Bilgi ve İletişim Teknolojisi | - | - | - | - | 1 | 1 | - | 1 | - | 1 |
SER1601 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 | - | - | 1 |
ISS1061 | İLETİŞİM | - | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 | - | 1 |
SER1602 | Çevre Koruma | - | 1 | - | 1 | - | - | 1 | - | - | 1 |
ELT1062 | Toplam Kalite Yönetimi | - | 1 | - | 1 | - | 1 | - | - | - | 1 |
HAR1162 | İlk yardım | - | 1 | - | - | 1 | - | - | 1 | - | 1 |
IKL9010 | Meslek Etiği | - | 1 | - | - | 1 | - | - | - | 1 | 1 |
MKN1051 | Teknolojinin Bilimsel İlkeleri | 1 | - | 1 | - | 1 | - | - | 1 | - | 1 |
SER1604 | İşletme Yönetimi | 1 | - | 1 | - | 1 | 1 | - | - | - | 1 |
BAN1211 | Genel İşletme | 1 | - | 1 | - | - | - | - | 1 | - | 1 |
TRZ1162 | Hijyen ve Sanitasyon | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
MHS1202 | İşletme Beceri ve Grup Çalışmaları | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 |
TRZ2111 | Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ2181 | Ülkeler ve Kültürleri | - | 1 | - | - | 1 | - | 1 | 1 | - | 1 |
TRZ2231 | Turizm Pazarlaması | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
TRZ2211 | Tur Tasarımı ve Planlaması | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
TRZ2121 | Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizi | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
ISS2181 | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM METODLARI | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
TRZ2201 | Yönlendirilmiş Çalışma | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 | - | - | 1 | 1 |
TRZ2202 | Müşteri İlişkileri Yönetimi | - | 1 | - | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ2012 | Menu Planlama | 1 | 1 | 1 | - | 1 | - | - | - | 1 | 1 |
TRZ2192 | Rekreasyon | 1 | 1 | 1 | - | 1 | - | 1 | - | 1 | 1 |
TRZ2082 | Turizm Coğrafyası | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | - | 1 |
TRZ2212 | Turizmde E-Ticaret | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - | 1 | 1 | 1 |
TRZ1142 | Turizm İşletmeciliği | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 | - | 1 |
TRZ1152 | Satış Teknikleri | 1 | 1 | - | 1 | 1 | - | - | 1 | - | 1 |
Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikleri Çerçevesi (TYYÇ) ve Program Çıktısı (PÇ)İlişki Matrisi
BİLGİ | BECERİLER | YETKİNLİKLER | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kuramsal | Uygulamalı | Kavramsal/Bilişsel | Uygulamalı | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme yetkinliği | Öğrenme Yetkinliği | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alana Özgü Yetkinlik | |
PÇ-1 | X | X | X | X | X | X | X | X |
PÇ-2 | X | X | X | X | X | X | X | X |
PÇ-3 | X | X | X | X | X | X | X | X |
PÇ-4 | X | X | X | X | X | X | X | X |
PÇ-5 | X | |||||||
PÇ-6 | X | X | X | X | ||||
PÇ-7 | X | X | ||||||
PÇ-8 | X | X | X | |||||
PÇ-9 | X | X | ||||||
PÇ-10 | X |