| Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Bölgesel Gelişmede Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler | SBP5111 | 3 | 7.5 | 3 | 0 | 0 |
| Önkoşullar | Yok |
|---|
| Yarıyıl | Güz, Bahar |
|---|
| Dersin Dili | İngilizce, Türkçe |
|---|---|
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans |
| Dersin Türü | Seçmeli @ Şehir ve Bölge Planlama ABD Bölge Planlama Yüksek Lisans Programı |
| Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
| Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
| Dersi Sunan Akademik Birim | Şehir ve Bölge Planlama Bölümü |
|---|---|
| Dersin Koordinatörü | Ebru Seckin |
| Dersi Veren(ler) | Ebru Seckin |
| Asistan(lar)ı |
| Dersin Amacı | Bölgesel gelişme açısından,küçük ve orta ölçekli işletmelerin rolünü ilgili literatürdeki kavramlarla birlikte tartışmak |
|---|---|
| Dersin İçeriği | KOBİ ve bölgesel gelişme literatüründeki kavramlar ve teoriler |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
| Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenciler eleştirel, yaratıcı düşünceyi geliştirebilme ve kavramsallaştırma yapabilme becerisi kazanır.
- Öğrenciler, bölgesel ölçekte kuram-kılgı bağını kurabilme becerisi kazanır.
- Öğrenciler bölgesel gelişmede KOBİ'nin yeri ve önemine ilişkin temel kavramları ve teorik yaklaşımları öğrenir.
- Öğrenciler, günceli izleme becerilerini kazanır.
- Öğrenciler, KOBİ'lerin şehir ve bölge planlamadaki önemini kavrar.
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
| DÖÇ-1 | DÖÇ-2 | DÖÇ-3 | DÖÇ-4 | DÖÇ-5 |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) ve bölgesel gelişme için önemi üzerine genel tartışma | |
| 2 | Girişimcilik ve yerel ekonomik gelişme | İlgili okuma |
| 3 | Bilgi ve iletişim teknolojisi ve KOBİ | İlgili okuma |
| 4 | Bölgenin dirençliliği ve KOBİ | İlgili okuma |
| 5 | Yenilikçilik ve KOBİ-1 | İlgili okuma |
| 6 | Yenilikçilik ve KOBİ-2 | İlgili okuma |
| 7 | Yenilikçilik ve KOBİ-3 | İlgili okuma |
| 8 | Ara Sınav 1 | |
| 9 | Gömülülük ve KOBİ | İlgili okuma |
| 10 | Hizmet sektöründe KOBİ – Kültür endüstrisi | İlgili okuma |
| 11 | Tarım sektöründe KOBİ – Alternatif Gıda Ağları | İlgili okuma |
| 12 | Türkiye ve Avrupa Birliği’nde KOBİ ve girişimciliği geliştirmeye yönelik politikalar | İlgili okuma |
| 13 | Öğrenci sunumları | |
| 14 | Öğrenci sunumları | Sınava hazırlık |
| 15 | ||
| 16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
| Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | 13 | 5 |
| Laboratuar | ||
| Uygulama | ||
| Arazi Çalışması | ||
| Derse Özgü Staj | ||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
| Ödev | 1 | 20 |
| Sunum/Jüri | 1 | 20 |
| Projeler | ||
| Seminer/Workshop | ||
| Ara Sınavlar | 1 | 15 |
| Final | 1 | 40 |
| Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
| Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
| TOPLAM | 100 | |
AKTS İşyükü Tablosu
| Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
|---|---|---|---|
| Ders Saati | 13 | 3 | |
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Arazi Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışması | 12 | 7 | |
| Derse Özgü Staj | |||
| Ödev | 1 | 40 | |
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Projeler | |||
| Sunum / Seminer | 6 | 3 | |
| Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 25 | |
| Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 25 | |
| Toplam İşyükü : | |||
| Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
| AKTS Kredisi : | |||
| Diğer Notlar | Yok |
|---|