| Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Seramik 1 | BSP2321 | 3 | 4 | 3 | 0 | 0 |
| Önkoşullar | Yok |
|---|
| Yarıyıl | Güz, Bahar |
|---|
| Dersin Dili | Türkçe |
|---|---|
| Dersin Seviyesi | Lisans |
| Dersin Türü | Seçmeli @ Bileşik Sanatlar Lisans Programı |
| Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
| Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
| Dersi Sunan Akademik Birim | Sanat Bölümü |
|---|---|
| Dersin Koordinatörü | Kadir Demir |
| Dersi Veren(ler) | Kadir Demir |
| Asistan(lar)ı |
| Dersin Amacı | Öğrencilere bir sanat disiplini olan seramiğin, temel üretim tekniklerini göstermek ve el becerisi kazanmalarını sağlamaktır. |
|---|---|
| Dersin İçeriği | Seramik eğitiminin temelini oluşturan bu derste, seramik ve seramik uygulama (endüstriyel ve sanatsal) yöntemleri hakkında bilgiler vermek ve uygulamalar yapmaktır. |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
| Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Atölye ve ekipmanlarının tanıtımı. Atölyede uyulması gereken kurallar ve iş güvenliği kuralları hakkında bilgi verilmesi. | |
| 2 | Seramik malzemeler, üretim ve temel şekillendirme yöntemleri hakkında bilgi vermek. | |
| 3 | Doğal bir nesnenin (ceviz-biber-armut-deniz canlısı kabuğu vb. nesneleri bire bir veya ölçekli kopyasının yapımı. | |
| 4 | Konun devamı | |
| 5 | Konun devamı | |
| 6 | Anadolu uygarlıklarından seçilen bir ürünün, ölçekli olarak kopyasının yapımı. Rölyef –Üç boyutlu ürün. | |
| 7 | Konun devamı. | |
| 8 | Ara Sınav 1 | |
| 9 | Öğrenci tarafından tasarlanan elle şekillendirmeye uygun ürünün uygulanması. | |
| 10 | Konun devamı. | |
| 11 | Fırınlar hakkında bilgi verilmesi, pişirim derecelerin anlatımı. Bisküvi (ilk pişirim) fırının doldurulması ve fırının yakılması. | |
| 12 | Sır hazırlanması. | |
| 13 | Çalışmalar da sırlama yöntemlerinin (daldırma-sürme-pistole) uygulanması. Sır fırının doldurulması, pişirim dereceleri hakkında bilgi vermek ve fırının doldurulup yakılması. | |
| 14 | Sır fırınından çıkan işler üzerinde değerlendirme. | |
| 15 | ||
| 16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
| Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | ||
| Laboratuar | ||
| Uygulama | ||
| Arazi Çalışması | ||
| Derse Özgü Staj | ||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
| Ödev | ||
| Sunum/Jüri | ||
| Projeler | ||
| Seminer/Workshop | ||
| Ara Sınavlar | ||
| Final | ||
| Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
| Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
| TOPLAM | 100 | |
AKTS İşyükü Tablosu
| Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
|---|---|---|---|
| Ders Saati | |||
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Arazi Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışması | |||
| Derse Özgü Staj | |||
| Ödev | |||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Projeler | |||
| Sunum / Seminer | |||
| Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
| Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
| Toplam İşyükü : | |||
| Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
| AKTS Kredisi : | |||
| Diğer Notlar | Yok |
|---|