Gıda Mühendisliği Bölümü Dersler

Lisans Seviyesi
Kodu Ders Adı Ders Uygulama Laboratuar Yerel Kredi AKTS
GDM4232Beslenme30035
GDM2042Bilgisayar Destekli Mühendislik Çizimleri12025
GDM3192Bilim ve Teknoloji Tarihi20024
GDM9000 Bitirme Çalışması080412
GDM4041Bitkisel Yağ Teknolojisi30035
GDM4201Duyusal Analiz20024
GDM3211Enstrümental Analizler20235
GDM3021Enstrümental Analizler Laboratuarı00213
GDM4212Enzim Bilimi20024
GDM3022Et ve Ürünleri Teknolojisi30035
GDM4171 Fermentasyon Teknolojisi20024
GDM2181Genel Mikrobiyoloji20235
GDM2041Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı00212
GDM4002Gıda Ambalajlama ve Malzeme30035
GDM3032 Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı 100424
GDM4111Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı 200424
GDM3282 Gıda Biliminde Moleküler Biyoloji20024
GDM3241Gıda Biyoteknolojisi20023
GDM2151Gıda Ekonomisi20023
GDM3332Gıda Endüstri Atıkları Ve Değerlendirmesi20024
GDM1022 Gıda Etiği20023
GDM4192Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri20024
GDM3202Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu20024
GDM3162Gıda İşletmelerinde Proses Kontrolü20023
GDM3252Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji20023
GDM2101Gıda Kimyası ve Biyokimyası 120024
GDM2222Gıda Kimyası ve Biyokimyası 220023
GDM3262 Gıda Makine ve Ekipmanları20024
GDM4091Gıda Mevzuatı20024
GDM2022Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvarı00213
GDM2182Gıda Mikrobiyolojisi30245
GDM3111 Gıda Mikrobiyolojisi II20023
GDM4162Gıda Muhafaza Yöntemleri20023
GDM2172Gıda Mühendisliği Termodinamiği30035
GDM2102Gıda Mühendisliğinde Akışkanlar Mekaniği30035
GDM1042Gıda Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları22034
GDM4172Gıda Mühendisliğinde Güncel Konular20024
GDM3221Gıda Mühendisliğinde Malzeme Bilimi20023
GDM2131 Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce20024
GDM2152 Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce II20023
GDM1252Gıda Mühendisliğinde Organik Kimya30035
GDM4152Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri20024
GDM4121Gıda Mühendisliğinde Tasarım22034
GDM3231 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler 130034
GDM3242 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler 220024
GDM1011 Gıda Mühendisliğine Giriş20023
GDM4221Gıda Pazarlama20024
GDM4101Gıda Ürünlerinin Geliştirilmesi20024
GDM4181Gıdalardaki Fonksiyonel Bileşikler20024
GDM4141Gıdaların Fiziksel Özellikleri20024
GDM2162Girişimcilik ve Liderlik20023
GDM4142Hazır Yemek Teknolojisi20024
GDM2112İş Sağlığı ve Güvenliği 120022
GDM3071İş Sağlığı ve Güvenliği 220022
GDM3272İş Sağlığı ve Güvenliği 220022
GDM3251Isı ve Kütle Aktarımı40045
GDM3001İşletme Stajı00002
GDM2091Kütle ve Enerji Denklikleri30035
GDM2002Laboratuvar Stajı00002
GDM4092Meyve Suyu Teknolojisi20023
GDM4151Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi30034
GDM3051Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler20024
GDM3142Organik Gıdalar20023
GDM4182Özel ve Geleneksel Gıdalar20024
GDM3261Reaksiyon Kinetiği20024
GDM4012Seminer02014
GDM4252Soğuk Tekniği20024
GDM3292Su Ürünleri İşleme Teknolojisi20024
GDM3012Süt ve Ürünleri Teknolojisi30035
GDM4191Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi30035
Yüksek Lisans Seviyesi
Kodu Ders Adı Ders Uygulama Laboratuar Yerel Kredi AKTS
GDM5124 Çikolata ve Şekerleme Ürünleri Teknolojisi30037.5
GDM5004Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik20022
GDM5101Bilgisayar Tabanlı Matematiksel Yöntemler Ve Gıda Uygulamaları30037.5
GDM5102Bilimsel Araştırmalar Ve Etik30037.5
GDM5103Bilimsel Makale Ve Proje Hazırlama Teknikleri30037.5
GDM5104Biosensörler Ve Gıda Uygulamaları30037.5
GDM5123Bitkisel Gıda Fermentasyonları30037.5
GDM5105Dondurma Teknolojisi30037.5
GDM5002Dönem Projesi000015
GDM5106Fermente Süt Ürünleri Ve Probiyotikler30037.5
GDM5107Fonksiyonel Gıdalar30037.5
GDM5121Gıda Ambalajlamada Yeni Teknikler30037.5
GDM5108Gıda Analizinde Moleküler Teknikler30037.5
GDM5109Gıda Mühendisliğinde İstatiksel Metotlar30037.5
GDM5120Gıda Mühendisliğinde Nanoteknoloji Uygulamaları30037.5
GDM5122Gıda Mühendisliğinde Temel Prosesler30037.5
GDM5110Gıda Reolojisi-130037.5
GDM5111Gıda Toksikolojisi30037.5
GDM5112Gıda Ve Beslenme İlkeleri30037.5
GDM5125Gıdaların Mühendislik Özellikleri30037.5
GDM5113İleri Et Ürünleri İşleme Teknolojisi30037.5
GDM5127İleri Gıda Analizeri30037.5
GDM5114İleri Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi30037.5
GDM5115Kurutma Teknolojisi30037.5
GDM5116Laktik Asit Bakterileri30037.5
GDM5117Mikotoksijenik Küfler Ve Mikotoksinler30037.5
GDM5118Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri30037.5
GDM5119Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri30037.5
GDM5001Seminer01007.5
GDM5126Yağ Rafinasyonunda Yeni Teknikler30037.5
GDM5000Yüksek Lisans Tezi010030
Doktora Seviyesi
Kodu Ders Adı Ders Uygulama Laboratuar Yerel Kredi AKTS
GDM6101Arıcılık Ürünleri30037.5
GDM6102Bakteriyel Gıda Patojenleri30037.5
GDM6103Çizgili Kas Kimyası ve Biyokimyası30007.5
GDM6104Doğal Gıda Katkıları ve Antioksidanlar30037.5
GDM6000Doktora Tezi010030
GDM6105Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Teknolojisi30037.5
GDM6106Enzim Bilimi ve Teknolojisi30037.5
GDM6107Fırıncılık Ürünleri Teknolojisi30037.5
GDM6108Fungal fermentasyonlar ve mayalar30037.5
GDM6109Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri30037.5
GDM6201Gıda Endüstrisinde Matematiksel Uygulamalar ve Modelleme30037.5
GDM6199Gıda Lipidleri30037.5
GDM6110Gıda Reolojisi-230037.5
GDM6111Gıdalarda Biyokimyasal Reaksiyonlar30037.5
GDM6112Gıdalarda Duyusal Analizler30037.5
GDM6202İleri Gıda Kimyası30037.5
GDM6113İleri Gıda Mikrobiyolojisi30037.5
GDM6114Peynir Teknolojisi30037.5
GDM6115Raf Ömrü ve Depolama Teknikleri30037.5
GDM6001Seminer02017.5