Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Seramik 1 | BSP2321 | 3 | 4 | 3 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Türkçe |
---|---|
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Bileşik Sanatlar Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Sanat Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Kadir Demir |
Dersi Veren(ler) | Kadir Demir |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Öğrencilere bir sanat disiplini olan seramiğin, temel üretim tekniklerini göstermek ve el becerisi kazanmalarını sağlamaktır. |
---|---|
Dersin İçeriği | Seramik eğitiminin temelini oluşturan bu derste, seramik ve seramik uygulama (endüstriyel ve sanatsal) yöntemleri hakkında bilgiler vermek ve uygulamalar yapmaktır. |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
PÇ-1 |
PÇ-2 |
PÇ-3 |
PÇ-4 |
PÇ-5 |
PÇ-6 |
PÇ-7 |
PÇ-8 |
PÇ-9 |
PÇ-10 |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Atölye ve ekipmanlarının tanıtımı. Atölyede uyulması gereken kurallar ve iş güvenliği kuralları hakkında bilgi verilmesi. | |
2 | Seramik malzemeler, üretim ve temel şekillendirme yöntemleri hakkında bilgi vermek. | |
3 | Doğal bir nesnenin (ceviz-biber-armut-deniz canlısı kabuğu vb. nesneleri bire bir veya ölçekli kopyasının yapımı. | |
4 | Konun devamı | |
5 | Konun devamı | |
6 | Anadolu uygarlıklarından seçilen bir ürünün, ölçekli olarak kopyasının yapımı. Rölyef –Üç boyutlu ürün. | |
7 | Konun devamı. | |
8 | Ara Sınav 1 | |
9 | Öğrenci tarafından tasarlanan elle şekillendirmeye uygun ürünün uygulanması. | |
10 | Konun devamı. | |
11 | Fırınlar hakkında bilgi verilmesi, pişirim derecelerin anlatımı. Bisküvi (ilk pişirim) fırının doldurulması ve fırının yakılması. | |
12 | Sır hazırlanması. | |
13 | Çalışmalar da sırlama yöntemlerinin (daldırma-sürme-pistole) uygulanması. Sır fırının doldurulması, pişirim dereceleri hakkında bilgi vermek ve fırının doldurulup yakılması. | |
14 | Sır fırınından çıkan işler üzerinde değerlendirme. | |
15 | ||
16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | ||
Sunum/Jüri | ||
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | ||
Final | ||
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | |||
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | |||
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | |||
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|