Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Mühendisliğinde Güncel Konular | GDM4172 | 2 | 4 | 2 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | İngilizce |
---|---|
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Ayşe KARADAĞ |
Dersi Veren(ler) | Ayşe KARADAĞ |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Öğrencilere, gıda mühendisliği alanında çalışılan güncel konular ve eğilimler hakkında genel bilgi vermek, öğrencilerin bu konularda araştırma yapabilme potansiyellerini arttırmak |
---|---|
Dersin İçeriği | Current studies on functional foods, encapsulation techniques, salt reduction strategies, active and intelligient packaging, food fraud and adulteration,valorization of agro-food by products through biorefinery concept, food allergy and intolerance |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci, gıda mühendisliği alanında güncel araştırma ve ürün geliştirme konuları hakkında bilgi sahibi olur
- Öğrenci gıdaların işlenmesinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar konusunda bilgi sahibi olur.
- Öğrenci yeni ürünler geliştirme kavramını bilir.
- Öğrenci gıda endüstrisinde uygulanan yeni metodları bilir.
- Öğrenci gıda endüstrisinde kullanılan yeni ekipmanları bilir.
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
DÖÇ-1 | DÖÇ-2 | DÖÇ-3 | DÖÇ-4 | DÖÇ-5 | |
PÇ-1 | - | - | - | - | - |
PÇ-2 | - | - | - | - | - |
PÇ-3 | - | - | - | - | - |
PÇ-4 | - | - | - | - | - |
PÇ-5 | - | - | - | - | - |
PÇ-6 | - | - | - | - | - |
PÇ-7 | - | - | - | - | - |
PÇ-8 | - | - | - | - | - |
PÇ-9 | - | - | - | - | - |
PÇ-10 | - | - | - | - | - |
PÇ-11 | - | - | - | - | - |
PÇ-12 | - | - | - | - | - |
PÇ-13 | - | - | - | - | - |
PÇ-14 | - | - | - | - | - |
PÇ-15 | - | - | - | - | - |
PÇ-16 | - | - | - | - | - |
PÇ-17 | - | - | - | - | - |
PÇ-18 | - | - | - | - | - |
PÇ-19 | - | - | - | - | - |
PÇ-20 | - | - | - | - | - |
PÇ-21 | - | - | - | - | - |
PÇ-22 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
PÇ-23 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
PÇ-24 | - | - | - | - | - |
PÇ-25 | - | - | - | - | - |
PÇ-26 | - | - | - | - | - |
PÇ-27 | - | - | - | - | - |
PÇ-28 | - | - | - | - | - |
PÇ-29 | - | - | - | - | - |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Fonksiyonel Gıdalar-Fonksiyonel Gıda Ürünü Geliştirmede Karşılaşılan Sorunlar | İlgili Kaynaklar |
2 | Temiz Etiket Konsepti | İlgili Kaynaklar |
3 | Enkapsülasyon Teknikleri | İlgili Kaynaklar |
4 | Gıda-Tarım Endüstriyel Atıklarının Biyorafinasyon Konsepti ile Değerlendirilmesi | İlgili Kaynaklar |
5 | Özel Beslenme İhtiyacına sahip Tüketiciler için Gıda Ürünleri Geliştirme | İlgili Kaynaklar |
6 | Aktif ve Akıllı Ambalaj Sistemleri | İlgili Kaynaklar |
7 | Gıda Alerjisi ve Intoleransı | İlgili Kaynaklar |
8 | Ara Sınav 1 | |
9 | Kişiye Özgü Beslenme | İlgili Kaynaklar |
10 | Fonksiyonel Sular | İlgili Kaynaklar |
11 | Biyoaktif Peptidler ve Alternatif Protein Kaynakları | İlgili Kaynaklar |
12 | Deniz Kaynaklı Gıda Bileşenleri | İlgili Kaynaklar |
13 | Öğrenci Sunumları-1 | İlgili Kaynaklar |
14 | Öğrenci Sunumları-2 | İlgili Kaynaklar |
15 | Final |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 15 |
Sunum/Jüri | 1 | 15 |
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 2 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 1 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | 1 | 8 | |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | 1 | 4 | |
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 20 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 40 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|