Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Dönem ProjesiINS5002015020
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin Diliİngilizce, Türkçe
Dersin SeviyesiYüksek Lisans
Dersin TürüZorunlu @ İnşaat Mühendisliği ABD Yapı İşletmesi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, 2. Öğretim)
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik Birimİnşaat Mühendisliği Bölümü
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)Zeynep Işık, Şenay Atabay, Yalçın Yüksel, Mustafa Gürsoy, Nabi Yüzer, Zafer Kütüğ, Ayşe Erdölen, Pelin Özener, Havvanur Kılıç, F.İlter TÜRKDOĞAN, Güven Şener
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıÖğrencilere, Yapı İşletmesi fonksiyonlarının ( Proje Geliştirme, Planlama, Uygulama, Denetleme ve Değerlendirme ) gerçek hayatta nasıl uygulandığını -seçme İnşaat Projelerinin yöneticilerinin deneyimlerinden yararlanarak- öğretmek.
Dersin İçeriğiÖğrenciler seçme bir inşaat projesini başından sonuna kadar inceleyerek o projede yapı işletmesi fonksiyonlarının nasıl kullanıldıklarını öğrenirler.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Güncel akademik yayınlar
  • Seçilmiş inşaat projesinin yöneticileri
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenciler, Yapı İşletmesinin temel fonksiyonlarının ( Proje Geliştirme, Planlama, Uygulama, Denetleme ve Değerlendirme ) uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabilecekler.
  2. Ders kapsamında yapılan sunumlar ile öğrencilerin derse katılımlarının, araştırma, sözlü ve yazılı becerilerinin arttırılması sağlanabilecektir.
  3. Öğrenciler gruplar halinde birlikte çalışarak oluşturacakları “dönem projeleri” kapsamında grup çalışması becerisi kazanabileceklerdir.

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Tanıtım ve Yönlendirme
2Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
3Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
4Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
5Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
6Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
7Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
9Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
10Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
11Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
12Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
13Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
14Öğrenciler dönem boyunca seçilmiş inşaat projesi veya yapı işletmesi ile ilgili bir konu hakkında bilgi ve belge toplarlar. Eğitmenle düzenli olarak bir araya gelerek elde edilen bulguları değerlendirerek raporlarını / sunuşlarını geliştirirler.İlgili kaynaklardan ve yayınlardan bilgi ve done toplanılacak.
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev
Sunum/Jüri160
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati142
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması1425
Derse Özgü Staj
Ödev
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer120
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)150
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok