Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Çevre Mikrobiyolojisi BYM485134300
ÖnkoşullarYok
YarıyılBahar
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüSeçmeli @ Biyomühendislik Lisans Programı (İngilizce)
Ders KategorisiTemel Meslek Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimBiyomühendislik Bölümü
Dersin KoordinatörüEmrah Şefik Abamor
Dersi Veren(ler)Emrah Şefik Abamor
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıÇevre mikrobiyolojisinin tanımı, bakterilerin, mantarların, parazitlerin virüslerin genel özellikleri, çevre açısından önemleri, su, gıda, çevre kirliliklerindeki yerleri, biyoprosesler ve biyoenerji üretimindeki rolleri hakkında öğrenciyi bilgi sahibi yapmak.
Dersin İçeriğiGenel mikrobiyolojiye giriş, bakteriyoloji, viroloji, parazitoloji, mikoloji, mikroorganizmaların yapıları, beslenme tipleri, doğada yayılışı ve generasyonlarını etkileyen faktörler, fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörler, toprak, su ve atmosferde mikroorganizmaların dağılımı, mikroorganizmaların birbirleriyle ve diğer canlılarla interaksiyonu, biyokimyasal evreler, mikrobiyal ajanlardan enerji eldesi, biyotransformasyon, biyoremeditasyon, ötrofikasyon, biyosensörler, tanı yöntemleri
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Envıronmental Mıcrobıology Second Edıtıon, Ralph Mitchell and Ji-Dong Gu, 2010
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Çevre kirlenmesi ve mücadele yollarının geliştirilmesi konusunda bilgi sahibi olacaklar
  2. Bakterilerin ve mantarların farklı fermentasyon prosesleri konusunda bilgi sahibi olacaklar
  3. Doğada bulunan mikroorganizmaların endüstriyel atıkları parçalama yollarını öğrenecekler
  4. Doğada bulunan mikroorganizmaların biyoremediysyon ve biyotransformasyondaki rollerini öğrenecekler
  5. Mikrobiyal kontrol ve tanı yöntemleri üzerine bilgi sahibi olacaklar

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4DÖÇ-5
PÇ-1-----
PÇ-2-----
PÇ-3-----
PÇ-4-----
PÇ-5-----
PÇ-6-----
PÇ-7-----
PÇ-8-----
PÇ-9-----
PÇ-10-----
PÇ-11-----
PÇ-12-----
PÇ-13-----
PÇ-14-----
PÇ-15-4444
PÇ-16-----
PÇ-17-----
PÇ-18-----
PÇ-19-----
PÇ-20-----
PÇ-21-----
PÇ-22-----
PÇ-23-----
PÇ-24-----
PÇ-25-----
PÇ-26-----
PÇ-27-----
PÇ-28-----
PÇ-294-444
PÇ-30-----

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Mikroorganizmaların TanıtımıBölüm 1
2BakterilerBölüm 2
3MantarlarBölüm 3
4Mavi-yeşil algler ve Azot fiksasyonuBölüm 3
5Azot DöngüsüBölüm 4
6Kükürt DöngüsüBölüm 4
7Diğer Biyokimyasal DönüşlerBölüm 5
8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
9BiyoredimentasyonBölüm 6
10BiyoinformasyonBölüm 7
11Endüstriyel Mikrobiyoloji, Fermentasyon Yöntemleri ve BiyosentezBölüm 8
12Mikroorganizmalardan biyoyakıt üretimiBölüm 8
13Su kaynaklarının kirlenmesi su kaynaklı hastalıklarBölüm 9
14Araştırma, Sunumlar ve TartışmalarDers kitabı
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev115
Sunum/Jüri115
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar130
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati133
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması132
Derse Özgü Staj
Ödev15
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler00
Sunum / Seminer115
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)18
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)112
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok