Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
İşletme YönetimiSER160423200
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüSeçmeli @ İnşaat Teknolojisi Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Elektronik Teknolojisi Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Harita ve Kadastro Ön Lisans Programı
Seçmeli @ İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Makine Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Seramik, Cam ve Çinicilik Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Emlak ve Emlak Yönetimi Ön Lisans Programı
Seçmeli @ İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Ön Lisans Programı
Seçmeli @ Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimSeramik, Cam ve Çinicilik
Dersin KoordinatörüCem Bülent Üstündağ
Dersi Veren(ler)Adem ALTAY, Mehmet Ali Özkök, Tekin Özübek
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıÖğrencilere temel işletme bilgileri ile işletmenin bölümleri ve fonksiyonları hakkında bilgi vermek.
Dersin İçeriğiİşletme Ekonomisi Biliminin Kapsamı / İşletme Ekonomisine İlişkin Temel Kavramlar / İşletmenin Tanımı, Özellikleri ve Amaçları / İşletmenin Kuruluşu / İşletmelerin Sınıflandırılması / İşletme Birlikleri / İşletme Fonksiyonları / Yönetim / Üretim / Pazarlama / Finansman / İnsan Kaynakları / Proje Planlama Teknikleri / CPM / PERT / İşletmenin Çevresi ve Ekonomi Politikalarının İşletme Politikalarına Etkisi.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Yönetim ve ilgili kavramları tanımlayabilme, aralarındaki ilişkileri açıklayabilme
  2. Planlama, karar verme kavramlarını anlama ve uygulayabilme
  3. Temel İşletme Bilgileri ve İşletmecilik konusunda örnek olaylar ile iş hayatına hazırlık
  4. Gerçek işletme ve girişimcilik örnekleri ile işletme kurabilme bilgi ve becerisinin kazandırılması

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4
PÇ-1----
PÇ-2----
PÇ-3----
PÇ-4----
PÇ-5----
PÇ-6----
PÇ-7----
PÇ-8----
PÇ-9----
PÇ-10----

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1İşletmenin amaçları, fonksiyonları ve ekonomik yapı içindeki yeri ve önemi
2İşletme ve işletme yönetimi ile ilgili temel kavramlar
3İşletme çeşitleri İşletme çeşitleri
4İşletmelerin işletmelerarası anlaşmalar bakımından sınıflandırılması
5Hukuki açıdan işletme çeşitleri
6İşletmelerin kuruluş çalışmaları-Fizibilite Çalışmaları.
7İşletme Büyüklük Ölçüleri- Kapasite ve Ölçüleri
8Ara Sınav 1
9Yönetimin tanımı ve fonksiyonları
10Üretim ve üretim yönetimi
11Üretim ve üretim yönetimi
12Pazarlama
13Finans
14İnsan Kaynakları- Halkla ilişkiler
15Araştırma ve Geliştirme
16Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev
Sunum/Jüri
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar160
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati142
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması142
Derse Özgü Staj
Ödev
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)110
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)110
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok