Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Seminer | GDM5001 | 0 | 5 | 0 | 2 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Türkçe |
---|---|
Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Enes DERTLİ |
Dersi Veren(ler) | Enes DERTLİ |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Akademik çalışma konusunda sunum yapabilme ve bilimsel makale yazabilmek için temel kavramların öğrencilere öğretilmesi |
---|---|
Dersin İçeriği | Yüksek Lisans eğitiminin güz döneminde danışman öğretim üyesinin denetiminde çalışmak istediği konuya yönelik olarak; literatüre çalışması, veri toplama, derleme, analiz etme ve sonuçları raporlayarak sunmayı kapsayan faaliyetlerden oluşur. |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenciler literatür taramasını öğrenir.
- Bilgileri sentezleme, analiz edebilme ve yorumlayabilmenin yollarını öğrenir.
- Sonuçları bir rapor haline getirmeyi bilir.
- Sözlü ve yazılı iletişim kurma becerilerini geliştireceklerdir.
- Güzel konuşma hazırlamanın önemli noktalarını öğrenir
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
DÖÇ-1 | DÖÇ-2 | DÖÇ-3 | DÖÇ-4 | DÖÇ-5 | |
PÇ-1 | - | - | - | - | - |
PÇ-2 | - | - | - | - | - |
PÇ-3 | - | - | - | - | - |
PÇ-4 | - | - | - | - | - |
PÇ-5 | - | - | - | - | - |
PÇ-6 | - | - | - | - | - |
PÇ-7 | - | - | - | - | - |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Seminer dersinin programa bağlanması - Seminer konusunun belirlenmesi | İlgili Kaynaklar |
2 | Seminer nedir? Nasıl verilir? | İlgili Kaynaklar |
3 | Yüksek Lisans Tezi nasıl hazırlanır? | İlgili Kaynaklar |
4 | Ulusal ve Uluslararası makale nasıl hazırlanır? Ulusal ve Uluslararası konferanslarda sözlü ve poster sunum nasıl hazırlanır? | İlgili Kaynaklar |
5 | Davetli Konuşmacı | İlgili Kaynaklar |
6 | Veri toplama | İlgili Kaynaklar |
7 | Veri toplama | İlgili Kaynaklar |
8 | Ara Sınav 1 | |
9 | Veri analizi | İlgili Kaynaklar |
10 | Veri analizi | İlgili Kaynaklar |
11 | Sunum | İlgili Kaynaklar |
12 | Sunum | İlgili Kaynaklar |
13 | Sunum | İlgili Kaynaklar |
14 | Sunum | İlgili Kaynaklar |
15 | Sunum | - |
16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | 13 | 20 |
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 10 |
Sunum/Jüri | 5 | 50 |
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | ||
Final | 1 | 20 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 3 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 2 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | 1 | 30 | |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | 1 | 75 | |
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 50 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|