Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
İleri Gıda MikrobiyolojisiGDM611337.5300
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiDoktora
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı
Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
Ders KategorisiTemel Meslek Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüMuhammet ARICI
Dersi Veren(ler)Muhammet ARICI
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıGıda endüstrisinde önemli mikroorganizmalar ve bunların etkilerinin öğrenilmesi
Dersin İçeriğiGıda kökenli mikroorganizmaların habitat, taksonomi ve gelişme parametreleri, gıdaların üretiminde mikroorganizmaların kullanımı, mikrobial gıda bozulmaları, gıdaların mikrobial kalite ve güvenlik indikatörleri, gıda kökenli hastalıklar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Jay, M.J. Modern Food Microbiology Ray, B. Fundamental of Food Microbiology Microorganism in Food, by ICMSF
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenci gıda endüstrisinde mikroorganizmaların fayda ve zararlarını bilir.
  2. Mikrobiyal gıda koruyucularını öğrenir.
  3. Öğrenci, mikrobiyal bozulmaları öğrenir.
  4. Öğrenci, gıda kökenli patojenleri öğrenir.
  5. Öğrenci, mikotoksinleri bilir.

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4DÖÇ-5
PÇ-1-----
PÇ-2-----
PÇ-3-----
PÇ-4-----
PÇ-5-----
PÇ-6-----
PÇ-7-----
PÇ-8-----
PÇ-9-----
PÇ-10-----
PÇ-11-----
PÇ-12-----
PÇ-13-----
PÇ-14-----
PÇ-15-----
PÇ-16-----
PÇ-17-----
PÇ-18-----
PÇ-19-----
PÇ-20-----
PÇ-21-----
PÇ-22-----
PÇ-23-----
PÇ-24-----
PÇ-25-----
PÇ-26-----
PÇ-27-----
PÇ-28-----
PÇ-29-----

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Gıdalardaki mikroorganizmaların habitat, taksanomi ve gelişme parametreleriİlgili Kaynaklar
2Mikroorganizmaların gelişmesinde etkili iç ve dış faktörlerİlgili Kaynaklar
3Gıdaların fermantasyonunda kullanılan mikroorganizmalarİlgili Kaynaklar
4Gıdaların fermantasyonunda kullanılan mikroorganizmalarİlgili Kaynaklar
5Mikrobial gıda koruyucularıİlgili Kaynaklar
6Mikrobial gıda bozulmalarında önemli faktörlerİlgili Kaynaklar
7Gıda kökenli patojenler (bakteriler)İlgili Kaynaklar
8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
9Gıda kökenli patojenler (parazitler)-
10Mikotoksinlerİlgili Kaynaklar
11Probiyotiklerİlgili Kaynaklar
12Isıl olmayan gıda muhafaza yöntemleri-1İlgili kaynaklar
13Isıl olmayan gıda muhafaza yöntemleri-2İlgili Kaynaklar
14Starter kültürlerİlgili Kaynaklar
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev110
Sunum/Jüri120
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar130
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati133
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması134
Derse Özgü Staj
Ödev130
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer130
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)130
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)140
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok