Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Emülsiyon Tipi Et Ürünleri TeknolojisiGDM610537.5300
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiDoktora
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı
Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
Ders KategorisiTemel Meslek Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüMustafa Tahsin YILMAZ
Dersi Veren(ler)
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıÖğrencilere bu ders ile emülsiyon tipi ve fermente et ürünleri ile sucuk benzeri ürünlerin üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriğiEt kaynaklı emülsiyon ürünlerinin formülasyonu ve üretim metodları
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Textbooks- Dr. Nejlet Filiz, MeatScienceandTechnology- Prof. Dr. Aydın Öztan, MeatandMeatProductsTechnology--Prof. Dr. Şahsene Anar, MeatIndustry--Prof. Dr. Yalçın Yıldırım
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Et ürünleri konusunda temel bilgiye sahip olur
  2. Emülsiyon tipi et ürünlerini üretir
  3. Emülsiyon tipi et ürünlerinin üretim kusur ve kalite özelliklerini bilir
  4. Fermente et ürünlerini üretir
  5. Fermente et ürünlerinin üretim kusur ve kalite özelliklerini bilir
  6. Sucuk benzeri ürünleri üretir
  7. Sucuk benzeri ürünlerin üretim kusur ve kalite özelliklerini bilir

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4DÖÇ-5DÖÇ-6DÖÇ-7
PÇ-1-------
PÇ-2-------
PÇ-3-------
PÇ-4-------
PÇ-5-------
PÇ-6-------
PÇ-7-------
PÇ-8-------
PÇ-9-------
PÇ-10-------
PÇ-11-------

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1İlgili Kaynaklar
2İlgili Kaynaklar
3İlgili Kaynaklar
4İlgili Kaynaklar
5İlgili Kaynaklar
6İlgili Kaynaklar
7İlgili Kaynaklar
8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
9İlgili Kaynaklar
10İlgili Kaynaklar
11İlgili Kaynaklar
12İlgili Kaynaklar
13İlgili Kaynaklar
14İlgili Kaynaklar
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım00
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev130
Sunum/Jüri
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar130
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati163
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması144
Derse Özgü Staj
Ödev225
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer125
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)125
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)125
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok