Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Doktora TeziGDM6000040010
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiDoktora
Dersin TürüZorunlu @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüMuhammet ARICI
Dersi Veren(ler)Osman SAĞDIÇ, Ömer Said TOKER, Fatih TÖRNÜK, Mustafa Tahsin YILMAZ, Muhammet ARICI, Muhammed Zeki DURAK, Görkem ÖZÜLKÜ, Enes DERTLİ, Salih KARASU, Ömer ŞİMŞEK, Ayşe KARADAĞ
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıÖğrencinin çalıştığı bilimsel alanla ilgili belirli bir problemin çözümü için bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlamaya yönelik etik kurallara uygun bir çalışma yapmasını sağlamaktır.
Dersin İçeriğiDoktora tezi bir öğretim üyesinin danışmanlığında teorik ve uygulamalı derslerin tamamlanmasından sonra öğrencini bağımsız bir çalışma yürütebilmesini içerir. Bu nedenle tez çalışması süresince öğrenci literatür tarama, veri toplama ve değerlendirme, analiz yapma ve sonuçlarını yazılı olarak sunmaya yönelik olarak danışmanının gözetiminde çalışmalar yapar.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenciler, tez konusunda edindiği bilgileri uzmanlık düzeyinde değerlendirebilme, geliştirebilme ve bunları kullanabilme becerisi kazanır.
  2. Öğrenci bilgiye gereksinim duyma ve aradığı bilgiye ulaşabilme becerisi kazanır.
  3. Öğrenci tez konusu ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yayımlanması aşamalarında bilimsel ve etik değerleri gözetebilme yeteneği kazanır.
  4. Öğrenci tez konusundaki bir sorunu çözmek için yöntem kurgulayabilme, geliştirebilme, sonuçları değerlendirebilme becerisini kazanır.
  5. Öğrenci tez konusundaki uygulamalarda karşılaşacağı karmaşık durumlarda yeni yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözebilme becerisini kazanır.

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4DÖÇ-5
PÇ-1-----
PÇ-2-----
PÇ-3-----
PÇ-4-----
PÇ-5-----
PÇ-6-----
PÇ-7-----
PÇ-8-----
PÇ-9-----
PÇ-10-----
PÇ-11-----

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
2Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
3Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
4Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
5Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
6Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
7Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
8Ara Sınav 1
9Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
10Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
11Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
12Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
13Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
14Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
15Doktora tez konusuna yönelik çalışmalarİlgili Kaynaklar
16Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev130
Sunum/Jüri
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar130
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati0
Laboratuar1300
Uygulama00
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması1300
Derse Özgü Staj
Ödev00
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler1300
Sunum / Seminer00
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)00
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok