Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Üretim Yönetiminde İnovasyon | ISL5142 | 3 | 7.5 | 3 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Türkçe |
---|---|
Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans |
Dersin Türü | |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | İşletme Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | İbrahim Kırçova |
Dersi Veren(ler) | İbrahim Kırçova, Arzu Karaman Akgül |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Mal ve hizmet üreten işletmeler açısından inovasyonların ve inovasyon yönetimi uygulamalarının önemine dair temel bilgi ve hesaplama yöntemlerinin sunulması |
---|---|
Dersin İçeriği | Dersin içeriği üretim ve inovasyon yönetimi alanlarına ilişkin açıklamaları, üretim yönetimi alanındaki inovasyonların neler olduğunu, işletmeye kazandırdıklarını ve nasıl yönetileceğini kapsamaktadır. |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
PÇ-1 |
PÇ-2 |
PÇ-3 |
PÇ-4 |
PÇ-5 |
PÇ-6 |
PÇ-7 |
PÇ-8 |
PÇ-9 |
PÇ-10 |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Üretim kavramları; mal ve hizmet üretimi; üretim ekonomisi ile üretim yönetimi arasındaki ilişkiler; üretim yönetiminin amaçları, başlıca ilgi ve uğraş alanları. | |
2 | Mal ve Hizmet üretiminde inovasyon yapmaya neden olan unsurlar: rekabet, küreselleşme ve teknoloji | |
3 | İnovasyon ve inovasyonla ilişkili kavramlar, üretim yönetiminde inovasyon kavramı ve önemi | |
4 | Buluş, yaratıcılık, inovasyon ve bunlar arasındaki benzerlik ve farklılıklar | |
5 | Yeni ürün geliştirme, araştırma geliştirme ve teknoloji kavramlarının inovasyonla ilişkisi | |
6 | Mal ve hizmet üretiminde karşılaşılan inovasyon türleri: ürün, süreç, pazarlama inovasyonu ve organizasyonel inovasyon kavramları | |
7 | Üretim yönetiminde radikal ve artırımsal inovasyon kavramları ve örnekleri | |
8 | Ara Sınav 1 | |
9 | Üretim yönetiminde kullanılan inovasyon stratejileri | |
10 | Mal ve hizmet üretiminde inovasyon süreçlerinin irdelenmesi ve mukayesesi | |
11 | Üretim alanındaki inovasyonlar için hakların korunması: patent ve fikri mülkiyet hakları | |
12 | VİZE SINAVI | |
13 | Teknolojik inovasyonlar ile üretim arasındaki ilişki | |
14 | İmalat ve hizmet sektöründe inovasyon yönetimi alanında meydana gelen gelişmeler | |
15 | Günümüz işletmeleri açısından üretim alanındaki inovasyonların önemi ve yönetimi | |
16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | ||
Sunum/Jüri | ||
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | ||
Final | ||
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | |||
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | |||
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | |||
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|